PeRJuMPaaN GeNG KePoCHi SeDuNia

>> Monday, July 05, 2010



Entri ini mungkin agak sedikit lapuk kerana event yg hendak aku ceritakan di sini berlangsung pada tarikh 12 Jun (Sabtu) lalu, iaitu lebih kurang 3 minggu yg lalu. Heheh. Event ini disertai oleh 3 org, iaitu aku, Anuar Kamaruddin (http://anuarkamaruddin.blogspot.com) & Cik Ian (http://ian-tell-u.blogspot.com). Sepatutnya seorang lagi, iaitu Rohana Abdul Rahman dijemput hadir. Akan tetapi, malangnya, beliau tidak dapat hadir memandangkan beliau sedang berada di Makassar, Indonesia pada waktu itu utk mengikuti kuliah2 perubatannya di sana.

Perjumpaan ini dinamakan "Perjumpaan Geng Kepochi Sedunia". Nama ni Anuar Kamaruddin yg bagi. Taktau mana dia dapat idea tu. Huhuh. Ia berlangsung di Pavilion, Bukit Bintang, KL. Venue ni pun Anuar Kamaruddin yg pilih. Pakcik ni kalau nak buat meeting ke hape ke, tempat2 high class je die nak. Tak main la warung2 mamak tepi jalan. Hehe.

Tujuan perjumpaan ini diadakan adalah utk membincangkan kesudahan & feedback cerpen CINTA (versi Anuar & versi Cik Ian) yg lahir daripada kerjasama antara aku, Anuar, Cik Ian & Rohana. Cerpen ini sedikit sebanyak telah membongkar penipuan besar yg dilakukan oleh si Safwan Husaini yg konon2nya menghidap barah hati & menghitung hari utk mati, akan tetapi masih gagah menulis puisi, cerpen, novel dan sebagainya di dalam blognya. Motifnya adalah utk meraih simpati org ramai. Satu Malaysia ditipunya bulat2 melalui blognya itu & juga melalui laman Facebook. Daripada budak2 hingusan yg masih bersekolah sampailah ke ikon besar dunia hiburan di Malaysia, iaitu Aznil Nawawi yg telah menemuramahnya melalui telefon dari konti Radio Era dalam slot Merisik Khabar. Memang lahanat betul si Safwan Husaini tu.

Selepas pembongkaran kisah sebenarnya itu, terus si Safwan Husaini delete akaun Facebook & blognya. Pengecut. Sampai sekarang belum ada lafaz maaf diucapkannya buat insan2 yg ditipu olehnya termasuk kami berempat yg merupakan antara insan2 yg paling rapat dgnnya sebelum ini. Hampir 2 bulan lebih aku ditipu olehnya. Disebabkan rasa simpati, aku meluangkan masa hampir sepenuh hari utknya selama 2 bulan tersebut sehingga aku terpaksa mengabaikan blog aku sendiri. Sehingga kini, kesan penangannya masih terasa. Itulah sebabnya blog ni sudah agak lama tidak diupdate dgn travelog-travelog terkini. Aku masih lagi sedang mengumpul semula semangat & momentum utk kembali aktif menulis.

Buat Safwan Husaini atau siapa sahaja kamu yg berselindung di sebalik nama Safwan Husaini itu (wallahu 'alam), sekiranya kamu membaca entri ini, ketahuilah bahawa kami tidak sekali2 akan memaafkan kamu andai kamu masih terus menyepi & tidak meminta ampun atas kesalahan kamu. Takkan terampun dosa kamu oleh Allah SWT seandainya dosa kamu itu melibatkan sesama manusia & kamu tidak meminta maaf sendiri daripada manusia-manusia itu.

Agak lama jugak aku, Anuar & Cik Ian berborak2 di Food Court kat dalam Pavilion. Aku betul2 enjoy berborak bersama2 dieorg berdua. Tak henti2 gelak. Hahaha. Tak sangka sungguh aku dapat berjumpa dgn dieorg ni. Daripada kenalan di internet, akhirnya dapat berjumpa face to face. Terima kasih buat si Safwan Husaini yg lahanat tu. Melalui dialah, aku mendapat kawan2 baru spt Anuar & Cik Ian, 2 orang penulis yg berbakat besar. Di sebalik bencana yg berlaku, ada jugak kebaikannya. :)

Selepas kami bertiga berborak2 di Food Court, kami sempat jugak menonton wayang. Citer Nanny McPhee: The Big Bang. Hahahaha. Citer tu je yg seats masih ada. Citer2 lain seats penuh. Not bad jugak laa citer dia. Interesting. Actually ni 2nd time aku tgk citer tu. 1st time waktu kat Dublin bulan May lepas. Hehehe.

All in all, thanks to Anuar Kamaruddin & Cik Ian sbb sudi menjemput aku utk berlepak2 dgn korang berdua. It's an honour to know & meet penulis2 hebat macam korang berdua. Keep in touch ya.. :)


Bersama Anuar


Bersama Cik Ian


Bersama Cik Ian & Anuar

8 buah komen:

missgee Monday, July 5, 2010 at 9:56:00 PM GMT+8  

Sesekali kuar ngan kawan2..
Pasti akan happy :)

P/s: Tak kenal..Kenal..Geng..^^

mama ju, Monday, July 5, 2010 at 10:03:00 PM GMT+8  

Ha haha...mama and the geng pun kena tipu.....hehe doc yg kenalkan....

cik ian@aH Lian~ Monday, July 5, 2010 at 10:08:00 PM GMT+8  

tgk slide doc masa muda.
ya ampon kiut!
ha ha ha...

Chit Ana Monday, July 5, 2010 at 10:27:00 PM GMT+8  

ana pun hampir kecian jugak dengan budak tu ;)

ada juga hikmah disebalik peristiwa ni..

Viva Sakura Tuesday, July 6, 2010 at 1:54:00 AM GMT+8  

mcm2 kan manusia ni...die terbawa2 dgn watak dlm novel kot..apepun..vs sentiasa tgu perkembangan jhaz..

Blog Anuar Kamaruddin™ Tuesday, July 6, 2010 at 10:44:00 AM GMT+8  

gembira juga ketemu dok, raya nanti buat openhouse ye dok :D

p/s: uih, high class apanya...sajalah tu mau mengusik...awas dok!

Anonymous Thursday, July 8, 2010 at 10:08:00 PM GMT+8  

salam,
sekali sekala dapat jumpa kawan2 mesti seronok,kan...

Question: nape lagu2 kt blog ni, macam sedey jer..macam kecewa je gayanye..hehehehe jgn marah eh :P

Anonymous Monday, March 4, 2013 at 1:24:00 PM GMT+8  

cheap valium valium online pharmacy no prescription - buy valium online europe

HAKCIPTA TERPELIHARA © 2004-2011: Aku Sebutir Pasir

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP