GaMBaR-GaMBaR Di SouTH KoRea

>> Thursday, May 26, 2011



Sorry sbb sekarang baru nak update pasal trip ke South Korea hari tu (4-10 May). Aku ke sana dgn ayah & 2 org adik aku. Kiteorg mmg enjoy betul2 la trip ke South Korea tu. Kiteorg cume sempat spend masa kat Seoul & Nami Island (tempat shooting drama series Winter Sonata) je. Itu pun dah penat nak mampus sbb kiteorg tak ikut mana2 travel agency. Jalan2 ikut plan sendiri je. Naik turun Metro utk ke tempat2 tarikan pelancong.

Berikut adalah gambar2 yg ingin aku tunjukkan kat korang semua. Ttg cerita pengalaman kat sana, insyaAllah nanti aku update bila ada masa. Sekarang ni agak sibuk dgn kerja. Housemen kat hospital makin hari makin kurang. Huuhu..


Incheon Airport, South Korea


Incheon Airport, South Korea


Tempat shooting Korean drama series 'Coffee Prince', Seoul, South Korea


Hi Seoul Festival kat Youiedo Park, Seoul, South Korea


63 Bulding, Seoul, South Korea


Seoul Central Mosque, Seoul, South Korea


Traditional Korean house kat Bukchon Hanok Village, Seoul, South Korea


Traditional Korean house kat Bukchon Hanok Village, Seoul, South Korea


Gyeongbokgung Palace, Seoul, South Korea


Gwanghwamun Square, Seoul, South Korea


Gwanghwamun Square, Seoul, South Korea


Gyeongbokgung Palace, Seoul, South Korea


Gyeongbokgung Palace, Seoul, South Korea


Namsan Seoul Tower, Seoul, South Korea


Nam Dae Mun Market, Seoul, South Korea


Cheonggyechoen stream, Seoul, South Korea


Nami Island, South Korea


Nami Island, South Korea


Nami Island, South Korea


Nami Island, South Korea


Nami Island, South Korea


Nami Island, South Korea


Nami Island, South Korea


Nami Island, South Korea


Nami Island, South Korea


Myeongdong shopping area, Seoul, South Korea


Dongdaemun Gate, Seoul, South Korea


Kat Woongjin Play City, Seoul, South Korea


Kat Woongjin Play City, Seoul, South Korea


Korean War Memorial, Seoul, South Korea


Korean War Memorial, Seoul, South Korea


World Cup 2002 Stadium, Seoul, South Korea


Lotte World, Seoul, South Korea


Lotte World, Seoul, South Korea


Musical Water show kat Banpo Bridge, Seoul, South Korea



SILA KLIK BANNER INI UNTUK KE HALAMAN 'JHaZKiTaRo's Travelogue' UNTUK MEMBACA KESEMUA KOLEKSI TRAVELOGUE


44 buah komen:

Shafa Thursday, May 26, 2011 at 8:45:00 PM GMT+8  

jeles tengok orang dapat pergi korea. Tingin! agak2 berapa RM habis kalau nak ke korea?

MasZuber Thursday, May 26, 2011 at 11:24:00 PM GMT+8  

tempat yang mesti pegi di seoul kat mana?

JHaZKiTaRo Friday, May 27, 2011 at 12:00:00 AM GMT+8  

shafa: hehehe.. byk gak laaa.. tak kira pun.. hehe

maszuber: semua tempat yg ada dalam gambar2 ni wajib pegi... heheh

Cik NuRuN Friday, May 27, 2011 at 12:11:00 AM GMT+8  

aww waww ~ beshnyeee , xpa2 one day Cik Nurun akan g jugak oversea , teehehee ^^,

Nur Syazana Mohammed Sani Friday, May 27, 2011 at 3:17:00 AM GMT+8  

wah ! best nye ,. teringin nak g ,. tapi x berkesempatan lagi =(

Janggel Friday, May 27, 2011 at 7:50:00 AM GMT+8  

Asssalamualaikum..

Wah dah sampai Korea yr! saya pon pernah ke sana..saya jelajah 3 city utama, Seoul, Busan dan Ulsan. Semua city dia cantik dan bersih! best kan!

Ilhamny.com Friday, May 27, 2011 at 8:22:00 AM GMT+8  

bestnyerr..tringin melancong tmpt org..tapi kekangan fulus...huhuhu...

mye Friday, May 27, 2011 at 9:31:00 AM GMT+8  

wah bestnya tgok jln2 mgembara..
huhu..
nie xkeje kew?..

ArELeEz Friday, May 27, 2011 at 9:53:00 AM GMT+8  

ade jumpe bae yong jun x? klu jumpe, kim salam, ek? ngeh3..

Edy Zaidi Friday, May 27, 2011 at 10:26:00 AM GMT+8  

xsampai lg korea...insyaAllah next year...this year dah penuh slot untuk trip

Umiey Friday, May 27, 2011 at 10:30:00 AM GMT+8  

as salam dr..

wahhhh menarik tul la...xdpt pegi tgk pic pun jadi la..pic jaw tu cam real je...

zarazueyin Friday, May 27, 2011 at 1:54:00 PM GMT+8  

wahhh....
bestnyer dapat jalan2 merata tmpt
bila la sy dpt travel mcm ni...hehe

Ringgo Friday, May 27, 2011 at 4:23:00 PM GMT+8  

perghh korea la plak bro ..
takde bawak balik peluru berpandu ka bro ..

KuNanGKuNanG Friday, May 27, 2011 at 4:56:00 PM GMT+8  

salam kenal.bestnye la hai..jeles sangat2. sy dalam negeri pun merangkak2 nak gi.huhu

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty Friday, May 27, 2011 at 5:13:00 PM GMT+8  

seronoknya..ini salah satu destinasi pelancongan impian sy..bilalah my dreams nak comes true neh..

E Ja Friday, May 27, 2011 at 6:00:00 PM GMT+8  

Annyeong! nak pegi korea sgt2..huhuh..biasa la bdk2 yg trpengaruh ngan cite korea ni mmg ada penyakit mcm ni. ada ubat tok pnyakit camni x?hahah

Miecyber Friday, May 27, 2011 at 7:03:00 PM GMT+8  

Beberapa tahun dahulu saya juga pernah pergi ke Korea Selatan...


Jus Katak

zue Friday, May 27, 2011 at 11:07:00 PM GMT+8  

assalamualaikum,
salam kenal...seronoknya dpt gi korea nak2 tmpt shooting drama korea.
suami kzue bln 7 ni akan kesana juga tapi only staff saja spouse x ada sponsor... huhuhu

Papa Mifz Saturday, May 28, 2011 at 3:29:00 PM GMT+8  

wah seronok nye g korea...bila la aku nak berpeluang nak g sana....

Ummi Hanie Sunday, May 29, 2011 at 12:09:00 AM GMT+8  

salam ,

bertuahnyer anda dpt merantau byk negara ... :)

terima kasih lawat dan komen d blog sy ;)

aziekz Monday, May 30, 2011 at 12:48:00 PM GMT+8  

this blog..membawa saya mnjelajah sama..Heee...kira syok la..tgk jhaz g melancong..kte pun tmpang 2mata tgk skali pic n storinya..

Iliana Tuesday, May 31, 2011 at 11:36:00 AM GMT+8  

gambar ikan jaws sangat best..seronok seronok~

Lanunsepet Wednesday, June 1, 2011 at 9:55:00 AM GMT+8  

bestnyar...
teringin nak g melancong mcm ni..
nak souvernir leh? he3


Blog Walking : Jom Melawat Blog Lanunsepet

Orchid Friday, June 3, 2011 at 11:33:00 AM GMT+8  

negara yg sya duk usha2 biler nk sampai ke sana...terutama nami island tuh...aduhhhh jeles nengok. senang tak makanan kt sana?..agak2 bape kos untuk melancong kesna erk..diharap leh berkongsi info..tq ;)

Aleyn Friday, June 3, 2011 at 1:15:00 PM GMT+8  

Wah...bestnyer melancong-lancong...hehehe

Yoyo o jer gambar u ngan Jaws tu..hehe

ana_annisa Saturday, June 4, 2011 at 9:10:00 PM GMT+8  

salam.. ade pg tempat yg mcm pasar tu x? bnyak kdai mkn.. name ape nth..myungdong..

hani@debumelukut Sunday, June 5, 2011 at 10:30:00 AM GMT+8  

akak janji dgn anak yg minat sgt dgn artis korea, kalau dpt good result pmr nanti dapat tiket ke Korea. sebenarnya mak dia yg nak sgt ke korea, nak tumpang sekaki lahhh...

MULAN Monday, June 6, 2011 at 11:30:00 AM GMT+8  

seronoknyaaaa..... rindu kat seoul..

Cik Shiqa Tuesday, June 7, 2011 at 8:07:00 PM GMT+8  

waaaa best nye..... nak join nak join.hehe

Mas Sakura Wednesday, June 8, 2011 at 12:33:00 AM GMT+8  

org yg bnyk merantau ni untung. sbb dpt tgk bnyk kebesaran Allah ^^, i'm jeles

kak ina kl (1) Wednesday, June 8, 2011 at 9:57:00 AM GMT+8  

salam ziarah..akak memang teringin nak gi ke situ
nanti klu dah ckp duitnya boleh akak minta tips dari kamu yer.

beruntungnya kamu dapat jejalan ke banyak negara..akak baru brp ajer

gadisBunga Wednesday, June 8, 2011 at 1:16:00 PM GMT+8  

awesome! awesome! and awesome!

'nuff said. :)

cahayachenta Wednesday, June 8, 2011 at 4:31:00 PM GMT+8  

ada juga cita2 nak pergi korea... insyaAllah dalam setahun 2 lagi ckup la saving.. hehe~~~

Encik Suami Thursday, June 9, 2011 at 11:14:00 AM GMT+8  

Wah..bestnye klu dpt g sana.
gambar yg ikan bergigi byk tue mcm real jerk nmpknye.

jemput terjah new entry (>.<) Misi Mencari Limau Purut Jantan (>.<)

Mr PenyuBiru Thursday, June 9, 2011 at 11:19:00 AM GMT+8  

best kan dpt jejalan ke negara orang.tgk gambar pun best apatah lagi dpt pergi sendiri kan.

アヌム ちゃん Monday, June 13, 2011 at 1:57:00 PM GMT+8  

wah best2 byknye berjalan eh..46 negara tu.bila nak jalan ke japan pulak.. :)

Hidayah Shukor Thursday, June 16, 2011 at 12:51:00 AM GMT+8  

bestnye~
kta nie ntah bila la dpt pergi korea.
hanya mampu bermimpi,haha =)

Anonymous Sunday, March 3, 2013 at 12:42:00 PM GMT+8  

diazepam 10mg how to buy valium online uk - color of valium pills

HAKCIPTA TERPELIHARA © 2004-2011: Aku Sebutir Pasir

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP