SiNGaPuRa DiLaNGGaR JHaZKiTaRo: - DaY 1

>> Tuesday, April 05, 2011



OK. Trip aku ke Singapura ni sebenarnye dah lama dah, iaitu pada bulan July 2010. Thanx to Auntie Elle, kenalan aku di alam cyber yg sudi menumpangkan aku di rumahnya bersama2 dgn anak saudaranya, Hadi selama 3 hari 3 malam. Itu adalah kali pertama aku berjumpa dgn dieorg. Such nice people. Thanx for the warm Singaporean hospitality. Really enjoyed the time I spent with you two, along with your beloved Billy. :) InsyaAllah I akan ke Singapura lagi next time. Tak jauh pun kan.. :)

Perbezaan ketara yg dapat aku saksikan antara Singapura & negara kita Malaysia ialah dari segi kebersihan & disiplin. Di Singapura ni, mmg susah sangat nak nampak sampah-sarap kat tepi2 jalan & sungai. Kalau menunggu bas atau tren, org2 dia beratur dgn begitu tertib sekali. Harapnya, rakyat negara kita dapat mencontohi rakyat Singapura. Kebersihan & disiplin diri adalah tuntutan dalam Islam.

Anyway, utk Travelog Singapura, aku rasa cukup la sekadar aku menampal gambar2 saja sbb ramai antara kita sudah sedia maklum dgn sejarah & info2 lain berkenaan dgn negara ni. So, tak payah la aku bersusah payah membuat research lagi. Hehehe. So, enjoy viewing the photos ye.. :)

DAY 1


Cavanagh Bridge


Cavanagh Bridge


Cavanagh Bridge


Sungai Singapura


Bangunan-bangunan pencakar langit


Berlatar belakangkan Singapore Flyer


Berlatar belakangkan bangunan Esplanade aka The Durian


Berlatar belakangkan Marina Bay Sands Hotel & Merlion Square


Berlatar belakangkan Marina Bay Sands Hotel & Merlion Statue


Berlatar belakangkan Merlion Statue & bangunan-bangunan pencakar langit


Berlatar belakangkan Merlion Statue & bangunan-bangunan pencakar langit


Berlatar belakangkan Merlion Statue & bangunan-bangunan pencakar langit


Berlatar belakangkan Merlion Statue & bangunan-bangunan pencakar langit


Berlatar belakangkan Marina Bay Sands Hotel


Berlatar belakangkan Marina Bay Sands Hotel


Sebuah Muzium


Stamford Raffles Statue


Bangunan Parlimen Singapura


Bangunan Parlimen Singapura


Sungai Singapura & bangunan-bangunan pencakar langit


Sungai Singapura & bangunan-bangunan pencakar langit


Sungai Singapura & bangunan Parlimen Singapura


Sungai Singapura & bangunan-bangunan pencakar langit


Raffles Square


Raffles Square


Raffles City Shopping Complex


Orchard Road


Little India


Mustafa Centre di Little India


Berlatar belakangkan Marina Bay Sands Hotel


Berlatar belakangkan Merlion Statue & bangunan-bangunan pencakar langit


Berlatar belakangkan Merlion Statue & bangunan-bangunan pencakar langit


Berlatar belakangkan Merlion Statue & Marina Bay Sands Hotel



SILA KLIK BANNER INI UNTUK KE HALAMAN 'JHaZKiTaRo's Travelogue' UNTUK MEMBACA KESEMUA KOLEKSI TRAVELOGUE


4 buah komen:

Janggel Tuesday, April 5, 2011 at 10:31:00 PM GMT+8  

Salam

Ha ah saya setuju dengan perbezaan yang ketara di antara Negara kita dan Singapore. baru2 ni saya ke Singapore tapi frust tak dapat ambik gambo kat Merlion's Park sebab under renovation kot.

TheFusionTea Wednesday, April 6, 2011 at 9:30:00 AM GMT+8  

Aslmkum, saya enjoy sgt baca ttg singapore dgn dgr lagu best, lagu apa tu. Sedap. Gambar2 pun cantik.

pencari cinta Thursday, April 21, 2011 at 12:08:00 AM GMT+8  

eh xsangke plak kite sama....saya pon campur melayu+pakistan+india jgk...mak melayu ayah pakistan india...dah r dok kamunting jgk n in medical line even bukan doctor...haha..kebetulan betul...

Gabriel Friday, November 11, 2011 at 9:34:00 PM GMT+8  

I fully match with whatever thing you've presented.
casino online UK

HAKCIPTA TERPELIHARA © 2004-2011: Aku Sebutir Pasir

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP