GooDBYe MeDiCaL PoSTiNG

>> Monday, June 27, 2011



OK. Today is my last day in Medical Posting. Mcm tak percaya je yg aku dah habis posting ni after being extended for few months. Walaupun diextend, aku sebenarnya tak kisah sgt pun, sbb lagi byk benda yg aku boleh belajar. Lagipun, medical department adalah department yg paling banyak menampung pesakit, iaitu hampir separuh drp jumlah pesakit kat hospital. Terlalu byk pengalaman yg boleh diperolehi. Tak sia2.

Apa2 pun, aku nak ucapkan terima kasih banyak2 kpd semua staff dalam Medical department (Ketua Jabatan, Specialists, Medical Officers, my dear HO colleagues & staff nurses). Terima kasih yg special aku ucapkan buat semua staff nurses, sbb dieorg la org2 yg paling rapat dgn housemen. Byk benda yg aku belajar drp dieorg. Mintak maaf la kalau selama ni aku ada terkasar bahasa ke ape ke. Kalau aku terkasar bahasa, itu tandanya aku tgh stress. Takde niat sebenarnya nak marah sesuka hati. Heheh. Sorry eh semua..

To all Medical Officers, specialists & Ketua Jabatan, thanx a lot guys for all the knowledge u've been giving me all this while. I wish u guys all the best in your future. May our paths cross again sometimes in the future.. And to all my fellow HO colleagues yg still dalam medical posting, selamat menempuh segala onak ranjau dalam medical ye. :)

Posting aku yg seterusnya ialah Orthopaedics. Hopefully I can get through it in 4 months without any trouble. Doa2kan ye. :)


SILA KLIK BANNER INI UNTUK KE HALAMAN 'JHaZKiTaRo's Travelogue' UNTUK MEMBACA KESEMUA KOLEKSI TRAVELOGUE


29 buah komen:

JHaZKiTaRo Monday, June 27, 2011 at 8:59:00 PM GMT+8  

rara: saya mmg dah keje laa.. haiyyoo..

silversarina Monday, June 27, 2011 at 9:04:00 PM GMT+8  

Salam,

Syukur dah lalui pelbagai pengalaman di Medical Posting .. semoga posting seterusnya dipermudahkan segalanya , InsyaAllah .. btw, we''ll see you when you've completed your HO ..hehehe .

Linda Musa Monday, June 27, 2011 at 9:44:00 PM GMT+8  

:) practice bg cuti lama2 bila msk ortho dept!

cahayachenta Tuesday, June 28, 2011 at 8:34:00 AM GMT+8  

oo.. Dr takda la dkat wad dh... apapun congrats

Intanterpilih Tuesday, June 28, 2011 at 9:25:00 AM GMT+8  

salam jhaz,
lepas ni plan nak travel ke mana pulak?banyak negara yang tuan dah lawati..seronoknya....
*ini lawatan balas saya ke blog tuan..hehe..salam perkenalan

mas ichang Tuesday, June 28, 2011 at 12:05:00 PM GMT+8  

apa itu medical posting? awak tak paham

Ringgo Tuesday, June 28, 2011 at 12:53:00 PM GMT+8  

wish u all the best bro ..
bleh bg mc ke .. hehehe ..

zmah Tuesday, June 28, 2011 at 5:17:00 PM GMT+8  

Kita belajar bukan saja melalui buku tetapi melalui alam sekeliling....follow U

Aleyn Friday, July 1, 2011 at 12:42:00 AM GMT+8  

Eh u ni medical practitioner ker?....wah kagum

アヌム ちゃん Friday, July 1, 2011 at 12:18:00 PM GMT+8  

goodluck dekat tempat baru pulak ye lepas ni..

Dari sudut Hati kecilku Friday, July 1, 2011 at 4:07:00 PM GMT+8  

as salam

1st time view blog awak ni.
byk informasi yg postive yg boleh digunapakai. so,saya willing to follow awak. keep share something good for other.:-)

Anonymous Friday, July 8, 2011 at 2:31:00 AM GMT+8  

jaz bila nak buat entry ortho nih haha x sabar

ATHIRAH AZLAN Thursday, July 14, 2011 at 7:40:00 PM GMT+8  

Salam DR...=D
saya dah lama dok follow blog DR...and dah lama jugak dok peram soalan yang saya nak tanya ni..

saya ni 19 tahun, baru habis matrik bulan 4 hari tu..bulan 9 nanti baru masuk uni..saya nak mintak pendapat DR pasai medik..saya mintak medik...dalam 8 pilihan, 6 saya letak medik, 2 saya letak farmasi...sebenaqnya dari dulu lagi saya macam berbelah bahagi..tapi ramai sangat ahli keluarga mintak saya amek medik..sebab dalam family takdak sapa jadi doktor lagi..jadi depa mengharap sangat saya jadi doktor..pasai permintaan depa tu, saya tak kisah sangat..maksud saya, saya mintak medik atas kerelaan saya sendiri walaupun sekarang macam tak yakin dengan kebolehan saya ...minat tu memang minat sangat...ramai kata kalau amek medik, study teruk..saya tak kisah sangat nak study teruk..tapi, teruk sangat ka nak study medik?????

pastu..ermm..ada jugak tanya akak2 doktor yang lain..ramai yang macam menyesal amek medik sebab takda social life..waktu study tkada social life, waktu kerja pun lagila..betul ka?? DR menyesal tak amek medik??

hari tu ada ada bagitau kawan yang tengah amek medik kat jordon..cakap kat dia nak amek medik gak..dia cakap, 'janganlah hang amek medik..merananya hanya tuhan yang tau..kalau nak amek medik gak, please, prepare for the worst.."..hmm..betol ka apa yang dia cakap tu?? teruk sangat ka? rata-rata student medik yang saya tanya nampak macam merana like hell..jadi saya tanya DR pulak la..teruk macam tu ka??

masalah saya satu ja..rasanya la..saya takut nak bedah and yang seangkatan dengannyalah..darah tu boleh gagahla..tapi saya paling takut waktu nak buat praktikal..waktu tgh blajar ada ja kan praktikal??so apa pendapat DR untuk orang macam saya ni??? boleh ka amek medik walaupun minat tu ada dan TAKUT pun ada jugak?

dan apa pendapat DR pasai medik?? DR jawab bagi detail tau..saya memang perlukan penjelasan yang betoi..sebab esok ni nak keluaq dah result uni..

DR emelkan ja jawapan DR kat saya punya mel..

thiraz92@yahoo.com

gadis buntu


ps : blog DR best sangat! saya suka! =D teruskan mengepost entri best n informative!

Nurasyiqin Saturday, July 16, 2011 at 2:03:00 AM GMT+8  

hi, salam kenal..bw here tp rasa cam blog ni bes jd folo skali laaa..he3..
apa-apa pun, tempat baru cabaran dia lain..sabar na??=D

Niena Pengembara Ilahi Saturday, July 16, 2011 at 11:28:00 PM GMT+8  

:) salam ziarah.. 1st singgah sini.. erm..
tahniah :D

ctpayong Monday, July 18, 2011 at 11:42:00 AM GMT+8  

sebuah prngalaman yg sangat kaya! semoga kejayaan sentiasa di dalam genggaman.

kemang~ Wednesday, July 20, 2011 at 5:06:00 PM GMT+8  

jd HO memenatkan kan? hihi.. HO la paling bz, mase sy posting, HO la yang ke sana sini, naik turun ward atas,then pegi wad bawah pulak, haiya kesian pulak..tgh2 buat keje mesti dgar ade HO menjerit2, stress kata nye :)

kakLuna Monday, July 25, 2011 at 7:32:00 PM GMT+8  

ayah akak masuk wad surgical hosp.taiping smlm..nama Ismail bin Din

Clair Friday, November 11, 2011 at 10:00:00 PM GMT+8  

Gosh, there's a lot of helpful material above!
casino online

Anonymous Friday, March 1, 2013 at 6:23:00 PM GMT+8  

Pada epidermis necessary actions, you will be impetigo-free well within days.

Patch the infection is healing, lightly wash away the
areas big blisters, especially in babies.

Also visit my web page :: causes for impetigo
My webpage > bacterial infectious diseases

HAKCIPTA TERPELIHARA © 2004-2011: Aku Sebutir Pasir

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP