MiNGGu YaNG SuNGGuH SiBuK

>> Thursday, January 27, 2005

Perghh. Sibuk sungguh aku minggu ni. Bukannye sibuk pasal exam ke ape, tapi sibuk pasal nak balik Malaysia. Padahal lambat lagi nak balik. Awal bulan June nanti. Mesti korang tertanye2 kenape aku beli tiket balik Malaysia awal sangat. Heheheh. Semue ni salah MAS le. Buat promotion tiket awal sangat. Promotionnye started on 1 January kot. Habis on 19 January. Nasib baik aku sempat book. 2 hari sebelum tamat tarikh promotion. Aku book through email kat STA Travel London. Ade jugak travel agency lain yg kasi offer murah tu, misalnye Lee's Travel. Tapi travel agency tu mcm takde je offer murah gi Australia. Offer gi Malaysia je. Ramai jugak la bebudak batch aku yg book dgn Lee's Travel tu sbb lagi murah. Hmm. Takpe la. Nak gi Australia punye pasal.

Sbb utama aku book tiket dgn STA Travel ni adalah sbb hargenye yg agak murah dan jugak dpt gi Australia skali. Offer ticket yg aku book ni sebenarnye include offer gi Malaysia & Australia. Return ticket. Sbb tu le aku cepat2 book. Taknak ketinggalan. Harga tiket semua skali termasuk tax & Australian Visa ialah £545 atau bersamaan dgn €785. Convert ke Ringgit Malaysia lebih kurang RM3,860 aje. Murah la tu kan. Tapi flight dari Dublin ke London aku kene beli sendiri la sbb flight yg aku dah book tu bertolak dari London. Return flight Dublin-London lebih kurang €80 je kot. So, total semue skali €865 la. Tak kesah la. Baru2 ni salah sorang member aku pergi tanye harge tiket balik Malaysia kat Sino Irish Travel, travel agency yg slalu bebudak Malaysia beli tiket. Harga return ticket Dublin-London-KL June nanti ialah €850. Gile dah naik harga. Last 2 years mase aku balik Malaysia, harga return ticket baru €775. Hmmm. Nasib baik le aku dah book ticket dgn STA Travel. Untung. Dpt gi Australia pulak tu. Hehehe.

Ni adelah detail2 flight yg aku dah book:

LONDON HEATHROW to PENANG - 4 JUNE 2005
KUALA LUMPUR to MELBOURNE - 1 JULY 2005
SYDNEY to KUALA LUMPUR - 15 JULY 2005
KUALA LUMPUR to LONDON HEATHROW - 11 SEPTEMBER 2005


Flight dari London on 4 June tu sebenarnye flight London Heathrow to KLIA. Tapi flight tu akan singgah kat Penang utk jangkamasa sejam. So fikir2 balik, baik aku berenti kat Penang je terus sbb rumah aku (Parit Buntar) mmg dekat gile dgn Penang. On 1 July aku akan bertolak ke Melbourne dari KLIA. Yg akan ikut aku adelah Ilyasak & insyaAllah Mas Irfan. Kalau ikut plan aku, kiteorg akan lepak kat Melbourne selame 6 hari. On 7 July kiteorg akan bertolak ke Sydney dgn bus, train atau flight. Tengok yg mane murah & berbaloi. Sampai kat Sydney, lepak kat sane sampai 15 July. On 15 July, balik semule ke KLIA. Kat Melbourne kiteorg akan tumpang kat umah member2 aku. Tgk le sape yg ade. Hopefully ade jugak le sesape yg stay kat situ time kiteorg dtg. Dengar citer mcm ramai je yg nak balik bercuti kat Malaysia. Huhuhuh. Jgn la balik weh!! Kang kat mane kiteorg nak tidur kat Melbourne tuh!! Huhuhu. Kat Sydney pulak kiteorg tumpang kat umah kawan Jem kot. By the time kiteorg sampai Sydney, Jem dah ade kat situ dah. Die lepak Sydney je. Tak gi tempat lain.

Hmmm. Semalam aku dah settlekan kesemuenye. Copy of passport aku dah pos dah. Guna registered post lagi tuh. Harga tiket aku bayar dgn credit card. Kene charge 1.5% iaitu lebih kurang £8.20 atau €11.80. Tak kesah la. Habis tu nak bayar camne lagi. Heh. Haaaa.. Lega. Semuanya dah settle. Tunggu nak dpt tiket je. Hopefully takde aral yg melintang le.

So, tu le perkara yg membuatkan minggu ni sungguh sibuk bagi aku. Bukannye ape. Nak make sure betul2 semuenye berjalan lancar. Tarikh flight kene make sure betul2 sbb kalau nak tukar lepas ni akan kene charge. Pembayaran jugak kene make sure betul2. Takut kalau tersilap ape2 nanti aku jugak yg susah. Copy of passport tu pun kene make sure hantar kat alamat yg betul & gune registered post utk lebih selamat. Hmmm. Syukurlah. Semue dah beres. Tak payah nak fikir2 pasal bende ni dah. Fuhh. Lega.....

5 buah komen:

Anonymous Thursday, January 27, 2005 at 9:12:00 AM GMT+8  

itkputih : jhaz ko tukar arr commenting system ko nih.. :)..eh bestnye jalan2 lagi ko ek?
mesti pas ni ader citer jln2 australia plak.. hehehe

Anonymous Tuesday, March 5, 2013 at 9:59:00 PM GMT+8  

valium cost cheap valium online - valium drug reviews

Anonymous Tuesday, April 16, 2013 at 4:40:00 PM GMT+8  

http://louisvuittonsales.seesaa.net/ コーチ バッグ
http://louisvuittonoutleta.seesaa.net/ ブルガリ 財布
http://louisvuittons2013.seesaa.net/ ヴィトン ダミエ
http://louisvuittonsale2013.seesaa.net/ ボッテガ 長財布
http://vuittonsales.seesaa.net/ ケイトスペード 財布
http://louisvuittonsshop.seesaa.net/ ボッテガ 財布
http://chloesale.seesaa.net/ ブルガリ 財布
http://chloeoutlet.seesaa.net/ ボッテガヴェネタ 店舗
http://chloeoutlets.seesaa.net/ ケイトスペード アウトレット
http://paulsmithsale.seesaa.net/ ケイトスペード 財布
http://paulsmithbags.seesaa.net/ ヴィトン バッグ
http://paulsmithshops.seesaa.net/ ブルガリ 指輪
http://paulsmithhome.seesaa.net/ ケイトスペード 店舗
http://bvlgarijapans.seesaa.net/ ケイトスペード アウトレット
http://bvlgarijapan.seesaa.net/ ルイヴィトン
http://chloegirl.seesaa.net/ ヴィトン 長財布
http://chloemall.seesaa.net/ ブルガリ キーケース
http://chloemallsale.seesaa.net/ ブルガリ 財布
http://bvlgarionlinesale.seesaa.net/ コーチ バッグ
http://bvlgariseller.seesaa.net/ カルティエ 結婚指輪
http://paulsmithgirl.seesaa.net/ ヴィトン ダミエ

HAKCIPTA TERPELIHARA © 2004-2011: Aku Sebutir Pasir

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP