HaPPY 4TH aNNiVeRSaRY To MY BLoG!!

>> Thursday, November 27, 2008



Tanggal 22 November 2004 adalah tarikh keramat bg aku kerana pada tarikh tersebutlah lahirnya blog ‘Aku Sebutir Pasir’. So, it has been 4 years already. Happy belated birthday to my blog!!! (lewat 5 hari). Time really flies very fast, doesn’t it?? Pejam celik, pejam celik dah 4 thn rupenye aku hidup dlm dunia blogging ni. Dlm masa 4 thn ni, terlampau byk pengalaman suka-duka aku tempuhi bersama2 dgn blog ‘Aku Sebutir Pasir’ ni. Sejuta memori telah diukir bersama2. Di blog ini lah aku meluahkan segala kisah2 hidup aku, terutamanya kisah2 pengembaraan aku melihat negara2 org. I just love to share my experiences with others. I don’t really like to keep things just to myself. Harap2nye, ape yg aku ceritakan dlm blog ni dptlah sedikit sebanyak memberi manfaat kepada mereka yg membaca. :)

Sebenarnye, nama asal blog ni bukanlah ‘Aku Sebutir Pasir’, tetapi ‘From Dublin With Love’. Hahaha. What a lame name. Kan?? Heheh. Beberapa minggu selepas kelahiran blog ni, tibe2 tercetus idea utk menukar nama blog ni kpd ‘Aku Sebutir Pasir’. Semuenye gara2 terdengar one of my favourite songs zaman2 dulu, iaitu lagu ‘Aku Sebutir Pasir’ (current background song), nyanyian Fauziah Latif (Hehehe. Suara die best ok!!). Lepas terdengar je lagu tu, terus aku mengambil keputusan utk menukar nama blog aku ni. Aku rasakan bahawa frasa 'Aku Sebutir Pasir' tu mmg sesuai sgt2 utk dijadikan nama blog aku ni memandangkan lumrah diri aku ini (dan juga kita semua sbg hamba-Nya) yg tidak ubah spt sebutir pasir halus di muka bumi Allah yg amat luas ini. So, dari situlah sebenarnya lahirnya nama ‘Aku Sebutir Pasir’. Ni adalah pengakuan ikhlas dari aku. Heheh. I actually had never mentioned about this to anyone. So, this is my first confession on how I got the name ‘Aku Sebutir Pasir’. Hehehe.

Sepanjang 4 thn blog ini wujud, ianya telah mengalami byk perubahan, sejak dari hari pertama kelahirannya sehinggalah sekarang. Alhamdulillah, aku dah byk belajar selok-belok berblogging drp pengalaman sendiri, bacaan2 di internet & juga tunjuk ajar drp mereka yg dah arif dalam bidang ni. Byk juga kenalan2 alam maya yg telah aku temui hasil drp keaktifan aku dlm dunia blogging ini. Ada yg aku sudah jumpe face to face in real life & masih ramai lagi yg belum. Itu adalah salah satu manfaatnya kite berblogging. Bak kate org, berkawan biar seribu, bermusuh jgn satu. Btul? Seriously, blog 'Aku Sebutir Pasir' ni is one of the best things that ever happened to me.

So, tu laa serba sikit yg aku nak tulis sempena ulangtahun ke-4 blog ‘Aku Sebutir Pasir’ ni. Kpd mereka yg setia mengunjungi blog ini, tiada ucapan lain yg mampu aku ucapkan selain jutaan terima kasih. Harapnya korang semue akan terus mengunjungi blog yg tidak seberapa ini utk membaca coretan2 aku. InsyaAllah, aku akan terus menulis & menulis selagi mana termampu. Dan insyaAllah, aku akan update travelogue2 aku yg dah lama tertangguh sejak berbulan2 dahulu. Teruskan memberi sokongan anda. I really appreciate it!!

Sempena ulangtahun ke-4 blog ‘Aku Sebutir Pasir’ ni, aku ingin meminta korang meninggalkan seberapa byk komen ttg blog ni. Tak kisah la sama ada ianya komen yg positif atau negatif. Dgn komen2 yg korang berikan tu nanti, insyaAllah akan aku gunakan utk memperbaiki kekurangan yg ada dlm blog ini. OK?? Selamat mengomen. :)

p/s: I was quite busy with exams a few weeks earlier & I couldn't response to your comments in my previous entries & I'm so sorry for that. InsyaAllah I'll try my best to reply to all your comments as soon as possible. My exam has ended yesterday. For the moment, I’m trembling waiting for the results which probably will come out in early December. Takutnye!!!!!!!


FAUZIAH LATIF - AKU SEBUTIR PASIR

Senandung rindu mendayu
Mengiring langkah yang makin tersungkur
Terlalu jauh pendakian
Begitu tingginya harapan
Bermusim lama mencari
Tak ku temui sampai kini

Tak henti jiwa dipalu
Dugaan demi dugaan menguji
Rebah dan bangun sendirian
Mencari bumbung perteduhan
Mereka riang tertawa
Aku hanya sebatang kara

Perjalanan masa
Mengajar hati
Semakin tabah kini
Di dalam kemarau dan gerimis
Aku tetap gagah mengharungi

Tuhan
Aku bagaikan sebutir pasir
Yang lemah lagi kerdil
Teguhkan keimanan jiwaku
Agar tidak terpesong dari-Mu

Beribu teman ketawa
Payah ku temu yang sanggup bersatu
Di dalam susah dalam senang
Yang hadir cuma kepalsuan
Dugaan demi dugaan
Aku pasrah menadah tangan

Lagu: Adnan Abu Hassan & Adam Ahmad
Lirik: Amran Omar

72 buah komen:

Daffodil Thursday, November 27, 2008 at 9:35:00 PM GMT+8  

congrat jhaz.. bukan senang nk maintain sampai 4 thn tu.. wish u all d best my fren! selamat berkarya dan berkhidmat kepada agama, nusa dan bangsa..

Fazrul Shahril Thursday, November 27, 2008 at 9:42:00 PM GMT+8  

Salam bro,

Selamat ulangtahun ke-4 for ur great blog... ya betul bukan senang nak maintain 4 tahun tu.. tahniah apa pun...

Salam..

zany Thursday, November 27, 2008 at 10:03:00 PM GMT+8  

Waaaaa dah tahun ke 4 ke? tahniah, tahniah, upgrade lagi ye, bila nak jadi jhazkitaro dot com

manlaksam Thursday, November 27, 2008 at 10:38:00 PM GMT+8  

Jhaz,
Salam ziarah dari Pak Man.
Menarik!....Pak Man suka. 4 tahun lama tu. Teruskan usaha.

[danial][ma] Thursday, November 27, 2008 at 11:17:00 PM GMT+8  

hej1 jhazkitaro...happy 4th.anniversary! and may you get the great news soon...;-)

NuR Thursday, November 27, 2008 at 11:43:00 PM GMT+8  

Salam dari Oman. Congratulation Jhaz for the anniversary. Do keep it up the good work. Superb blog!! Anyway, Thanks for dropping by ;)Insyaallah, I will keep reading yours. Good luck for your result too.

nooreena Friday, November 28, 2008 at 12:32:00 AM GMT+8  

Wah, sudah lama En Jhaz berkarya. Saya masih budak-budak lagi dalam dunia blog. Boleh la berkongsi ilmu nanti.

Jangan takut ye tunggu keputusan peperiksaan keluar. Mesti baik punya. Insha Allah :D

anjut Friday, November 28, 2008 at 1:11:00 AM GMT+8  

felicitations!!!4 annees?c'est bien ca!

mazzein Friday, November 28, 2008 at 1:51:00 AM GMT+8  

salam belfast
wow lamenya berblogging
congrats
insyaallah semua post yg ada bermanfaat
insyaallah dapat result yg elok
disember nanti...amin

axim Friday, November 28, 2008 at 3:04:00 AM GMT+8  

hepi besday to ur blog!!

*i'm just start blogging since last year in Ogos..baru setahun jagung..haha

Faiza Friday, November 28, 2008 at 3:11:00 AM GMT+8  

Salam Jhaz...

Happy 4th Anniversary to ur wonderful "Aku Sebutir Pasir" blog...happy to share ur life and journey experienced in abroad...full of useful information to current reader and future generations...:-)keep on writing and blogging ok!!!...always pray for ur suceess...InsyaAllah,everythings will be fine,k...dont too worry...salam...:-)

Jack Friday, November 28, 2008 at 3:13:00 AM GMT+8  

Happy Birthday to "Aku Sebutir Pasir"..

eiyda Friday, November 28, 2008 at 5:31:00 AM GMT+8  

Salam Jhaz..

Happy 4th Anniversary..
Dah 4 tahun rupanya..Congrats! Keep up the good work!

:: !zyan :: Friday, November 28, 2008 at 9:24:00 AM GMT+8  

salam
tahniah! kagum la boleh tulis blog mcm ni. Teruskan menulis n berkongsi.

Mintak izin nak link blog ni...boleh?

apei budak kampung Friday, November 28, 2008 at 9:36:00 AM GMT+8  

tahniah bro. teruskan berblog. aku link lu punya blog k..

Signorina Syima Friday, November 28, 2008 at 10:07:00 AM GMT+8  

alhamdullilah...
dah 4 thn doc maintain blog yer.. kagum dengan semangat doc. harapan i kalau dh abih belajar nanti, walaupun bz, update la jugak blog..

lagi satu, bila berkunjungan ke blog orang, tinggal2 la komen walaupun hai. masuk rumah orang kena bagi salam kan??

anyway, nice experience to share with us, dont worry, u did all out 4 ur exam, insyaallah.. ur result pun akan ok.

nbo_3 Friday, November 28, 2008 at 10:22:00 AM GMT+8  

Omedetou(tahniah). Dah empat tahun menulis=).

Lepas grad akan pulang ke Malaysia?

alan baik Friday, November 28, 2008 at 10:44:00 AM GMT+8  

salam dari Jepun.. pekaba?? saje2 bloghopping, terhop ke sini pulak.. anyway, kalau rajin, dtg laa jenguk2 blog hamba.. :)

alan baik Friday, November 28, 2008 at 10:54:00 AM GMT+8  

Haha.. Gile kejam aku ni.. Ko baca ek?? Kalo baca bagus ar.. Haha..

aiSyaLiciOus Friday, November 28, 2008 at 12:49:00 PM GMT+8  
This comment has been removed by the author.
aiSyaLiciOus Friday, November 28, 2008 at 12:55:00 PM GMT+8  

happy anniversary~!! Lame 2...
keep it up~!! sorry link ur blog..
bley??

Wahidah Friday, November 28, 2008 at 3:32:00 PM GMT+8  

wow dh 4th anniversary...congratssssss

Jumper Friday, November 28, 2008 at 5:44:00 PM GMT+8  

JHaZKiTaRo,
Salam dari Dubai. Happy 4th Anniversary to you & your humble blog. I admire your modesty and honesty in your writing. I guess that's your specialty. Keep on blogging to add value to your life and those following your blog. Good luck with the results you're expecting in December.

green apple Friday, November 28, 2008 at 9:01:00 PM GMT+8  

beb...lama tak singgah sini.

Happy 4th anniversarry to AKU SEBUTIR PASIR.

You ada anything to share about Hong Kong?

Mira Friday, November 28, 2008 at 9:36:00 PM GMT+8  

Salam Jhaz..

Happy 4th Anniversary..

tumpang lalu yer ...

:)

mr khamsani Friday, November 28, 2008 at 11:46:00 PM GMT+8  

i bet u have a very good blog. I do visit your blog but once u have posted :

"nice blog!..keep it up. rajin2 lawatlah blog hamba"

Masalahnya ia seakan-akan spam memandangkan saudara tanpa membaca isi blog beliau dan terus memberi komen tanpa mempedulikan perasaan beliau. Ini adalah kerana post yang saudara komen tu meluahkan kesedihan beliau dan saudara pula meletakkan spam. Saya pasti ada cara lain untuk mendapat pelawat ke blog anda. Jangan jatuhkan reputasi saudara sebagai blogger dengan melakukan demikian.

Ana ikhlas.
Dah banyak tempat jumpa generic comment macam tu.

fadzlina shukri Saturday, November 29, 2008 at 12:28:00 AM GMT+8  

salam..meh saya membanyakkan comment anda. =)
congratz.. sgt istiqamah ni..hepi anniversary. da bleh bwat buku psl travelling ni. keep it up! n ya,luv dis song..

mr khamsani Saturday, November 29, 2008 at 1:59:00 AM GMT+8  

alhamdulillah jarang orang menerima teguran secara terbuka. terima kasih.

ibnuziyad_12 Saturday, November 29, 2008 at 2:18:00 AM GMT+8  

Congratulation for the anniversary.Sbnrnya,byk pkara menarik yang ana dpt melalui blog ni especially about the all countries that you have visited.Pernah ana mengesyorkan kpd rakan2 utk bkunjung ke blog ini kl ingin menjelajah dunia.
Ana tertarik dengan nama blog ini krn mengingtkan kita semua sbg manusia tlalu kerdil.ana dapat rasekan ini terutama ketika mbaca travelogue2 dn gambar2 yg ckp menceritakan kita semua ini umpama pasir malahan sebesar zarah shj di sisi Allah.itu blm cerita lg keluasan angkasa lepas beribu2 tahun cahaya jarak dn keluasannya.Hanya Allah shj yg mengetahui.Tahniah krn saudara skrng2nya dah berdakwah dgn catatan2 pengembaraan itu.Siiru 'ala barakatillah.

yazrie Saturday, November 29, 2008 at 3:54:00 AM GMT+8  

Wow..sudah ampat tahun la! hehehe..happy 4th anniversary!!

Kalau u pilih nama Aku Sebutir Pasir, i nak letak blog i nama AKU SEKETUL BATU lahh!! Muahahahahahahahahaha.....

*i linked your blog..Happy blogging eh?!

JHaZKiTaRo Saturday, November 29, 2008 at 4:37:00 AM GMT+8  

To Daffodil:
thanx so much for the wish!! insyaAllah i'll do my best for our faith & nation

To Fazrul Shahril:
wsalam.. thanx for the wish!! alhamdulillah saye berjaya maintan blog ni selama 4 tahun hasil drp sokongan korang semue.. :)

To zany:
yupp.. dah 4 thn.. rase cam kejap je kan?? hihih. jhazkitaro.com?? huhuh.. takde dlm perancangan lg tu.. blogspot ni pun dah kire cukup bagus dah sebenarnye

To fiza:
thanx for the wish!! :)

To manlaksam:
terima kasih sbb sudi datang Pak Man.. thanx for the compliment!! insyaAllah saya akan teruskan usaha

To [danial][ma]:
thanx for the wish!! amin..

To Nur:
wsalam.. thanx for the wish.. insyaAllah i will. sama2.. yup.. please do keep reading.. this blog is nothing without its viewers.. :)

To nooreena:
heheh.. agak lama jugak laa.. 4 thn.. oow.. baru nak berblogging ke?? good2.. insyaAllah kalau boleh tolong, saye tolong.. and thanx for the wish.. tgh cuak tunggu result ni.. hihih

To anjut:
oui!!!

To ZEYN, THE PERPETUAL STRANGER:
thanx for the wish!!

To mazzein:
wsalam.. hehe.. 4 thn je.. thanx for the wish.. alhamdulillah.. thanx for saying that my posts ade manfaat.. :) and thanx for the 2nd wish.. :)

JHaZKiTaRo Saturday, November 29, 2008 at 4:50:00 AM GMT+8  

To axim:
thanx for the wish!! ooww.. baru start blogging ke?? bagus2.. dont hesitate to ask kalau nak tanye ape2.. kalau boleh insyaAllah saya tolong.. :)

To Faiza:
Wsalam.. Thanx faiza for being one of my most loyal viewers sejak mula2 blog ni wujud.. :) thanx for the wish n compliments!! insyaAllah i will keep on writing selagi termampu.. thanx for the 2nd wish.. :)

To jack:
thanx for the wish!!

To eiyda:
thanx for the wish!! insyaAllah i will..

To :: !zyan :::
wsalam.. thanx for the wish n compliment!! insyaAllah saya akan terus menulis & berkongsi. nak link my blog?? sila2.. nanti i link yours jgk

To apei budak kampung:
thanx!! insyaAllah i will.. nak link my blog?? sila2.. nanti i'll link u punye jgk

To Signorina Syima:
Alhamdulillah.. dah 4 thn dah.. thanx for the compliments.. insyaAllah saya akan terus update selagi mampu.. yup.. thanx for the advice. i'll keep that in my mind.. amin.. thanx for the doa..

To nbo_3:
thanx!! yup.. dah 4 thn.. mcm kejap je rase.. insyaAllah akan balik msia for good..

To maisarahmanas:
wsalam.. thanx for the compliment n wish!!

To alan baik:
thanx for coming. yup.. aku bace laa blog ko.. ko je yg ingat aku spam2 blog org tanpa baca.. sedih tau..

JHaZKiTaRo Saturday, November 29, 2008 at 5:04:00 AM GMT+8  

To aiSyaLiciOus:
thanx for the wish!! yup.. sila2.. no prob.. nanti i'll link yours too

To moon:
thanx!!

To Wahidah:
thanx for the wish!!

To jumper:
wsalam.. thanx for the wish n compliments.. terharu bace.. insyaAllah i will keep on blogging selagi mampu.. thanx for the 2nd wish.. :)

To green apple:
lama tak singgah?? sibuk ke?? hihih.. thanx for the wish!! Hong Kong?? belum sampai lagi la.. hihihi

To Mira:
wsalam.. thanx for the wish..sila2..

To mr khamsani:
first of all, thanx for the compliment.. actually i do read those blogs that i visit.. tapi kadang2 i taktau nak tulis ape.. so, thats why sometimes u can see i type the same msg in ppl's blog.. that doesnt mean i just spam the msg n dont read what the writers write on their blogs at all. taktau pulak ade org yg terasa.. i'm soo sorry if i hurt anyone's feelings.. insyaAllah selepas ni, i'll write the 'real' message. no more spam2.. ok?? thanx for the advice.. really appreciate it!! :)

To fadzlina shukri:
wsalam.. hahaha.. thanx2.. buku pasal travelling?? hmm.. tu actually one of my agendas.. insyaAllah laa kalau ada rezeki.. :) u luv fauziah latif's songs tu?? hahah.. sekapal aa kite..

To mr khamsani:
thanx.. u're welcome..

To ibnuziyad_12:
thanx for the wish.. seriously, saya terharu sgt2 bile membaca komen saudara.. insyaAllah saya akan terus memberi yg terbaik utk viewers this blog selagi mana saya mampu.. do keep on reading.. :)

To yazrie:
alhamdulillah.. dah 4 thn.. hehe.. thanx!! aku seketul batu?? hahaha.. not bad actually.. hihih.. linked my blog? no prob.. i'll link yours later.. :)

silversarina Saturday, November 29, 2008 at 7:18:00 AM GMT+8  

salam,

Tahniah !!

Sedap lagu ni, first time dengar .

When i started reading your blog 2+ years ago , I couldn't stop coming back here again and again . InsyaAllah makcik akan sentiasa di sini .

Keep it up doc !!

Asrih Arif Saturday, November 29, 2008 at 8:58:00 AM GMT+8  

yeay... actually my blog is inspired by ur blog... hihhihi

love the stories behind this blog...

bazLa' Saturday, November 29, 2008 at 2:33:00 PM GMT+8  

salaam... da lama x dengar lagu ni.. tetiba dengar balik macam best plak.. suara dia mang unik...rasanya ct pun kalah (bagi aku lah)

Miss BumbleBee Saturday, November 29, 2008 at 4:29:00 PM GMT+8  

thanks for dropping by.

congrats on the 4th blog birthday.

Catz Saturday, November 29, 2008 at 10:57:00 PM GMT+8  

salam..
congrats..teruskan menulis..
oh..saaya suka lagu itu..

meorsoleh Saturday, November 29, 2008 at 11:20:00 PM GMT+8  

salam...
thanks sbb melawat...
anyway, tahniah la kerana blog dh umur 4 tahun.. ;D

kak ja Sunday, November 30, 2008 at 3:30:00 AM GMT+8  

Salam jhaz, ini first time kak ja ke sini.. kebetulan it's ur 4th anniversary.. Belum sempat baca banyak, tp tetap nak wish tahniah n semoga akan terus menulis.. Semoga juga akan terus cemerlang dlm apa2 sj urusan kehidupan..

TokMa Sunday, November 30, 2008 at 10:44:00 AM GMT+8  

Salam Jhaz, kenalkan tokma dari Cheras Kuala Lumpur. Tokma merayau kat umah Suara..rasa pelik nama tuh jadi tokma singgah sebentar nih.
Apa kabar yer jhaz...dah selamat exam yer, tokma doakan jhaz berjaya dgn cemerlang (walaupun tak kenalkan) khas buat jhaz.
Anyway...congratulationsssssssss and happy belated 4th year blogging. singgah2 lah ke rumah tokma. Rumah tokma biasa2 jer, selalu bersawang..hehehehe. Salam.

PENDEKAR Sunday, November 30, 2008 at 4:47:00 PM GMT+8  

oooooo......

biler yang nak keluar anak pulak?

Hohohohoho......

Tahniah bro.......

pchek Sunday, November 30, 2008 at 6:17:00 PM GMT+8  

congrats!
waa...ni super-super seniorku di mrsm taiping ni..
hehe..
sila beri tunjuk ajar!

DAMAI Sunday, November 30, 2008 at 11:11:00 PM GMT+8  

assalamualaikum...

wah dah 4 tahun...andai ianya seorang manusia,sudah boleh dihantar ke taska...hehe

happy birthday 'aku sebutir pasir'

semoga terus berada di jalanNya dan teruslah berjalan di bumi Allah yang luas ni...^^

JHaZKiTaRo Monday, December 1, 2008 at 3:29:00 AM GMT+8  

To Silversarina:
wsalam.. thanx!!! yup.. lagu ni first time dgr pun dah sedap.. used to be one of my fav malay songs zaman2 skolah dulu.. hahaha.. thanx makcik ina for being a loyal viewer.. honestly, u're one of the best viewers.. thanx so much for your support.. insyaAllah i'll keep on writing selagi mana termampu.. :)

To Asrih Arif:
waaa??? is it true your blog was inspired by my blog? hahah.. terharu2.. thanx for being a loyal viewer.. keep on writing.. i luv reading your blog!!!

To izman:
thanx!! insyaAllah i will

To bazLa:
wsalam.. yup.. i pun dah lama jgk tak dengar lagu ni.. hihi.. aah.. 100% agree with u.. suara Fauziah Latif mmg sedap n unique.. thousand times better than CT

To Miss BumbleBee:
sama2.. thanx for the wish!!

To mnjaffar:
thanx!! insyaAllah i will

To Catz:
wsalam.. thanx!! insyaAllah i'll keep on writing selagi mana yg termampu.. yup.. lagu ni mmg sedap didengar..

To meorsoleh:
wsalam.. sama2.. thanx for the wish!!

To kak ja:
wsalam.. oow.. first time eh?? thanx for coming by!! Hopefully u sudi bertandang lg ke blog yg tak seberapa ni. :) thanx for the wish.. n insyaAllah saya akan terus menulis.. thanx for the 2nd wish as well.. :)

To TokMa:
wsalam.. hi TokMa!! saya kat sini sihat2 je, alhamdulillah.. aah.. dah selamat exam.. thanx for the doa!! really appreciate it!! and thanx for the wish as well.. insyaAllah nanti saya akan singgah pulak ke rumah TokMa.. :)

To PENDEKAR:
anak?? hahaha.. blog ni baru je 4 tahun.. masih budak2 lg.. hihihi.. anyway, thanx for the wish!!

To pchek:
thanx!!! oo.. u're my super-super junior laa ni.. hehe.. insyaAllah.. kalau nak tanye ape2 sile2kan..

To DAMAI:
wsalam. yup.. dah 4 thn.. tu laa pasal.. dah boleh masuk tadika dah.. hahaha.. thanx for the wish!! and thanx for the doa.. amin...

Najlaa Raihana Monday, December 1, 2008 at 5:48:00 AM GMT+8  

laa lagu fauziah latif ni tajuk dia 'aku sebutir pasir' ke...memang suke gak la dengar lagu ni dulu but i never care to acknowledge the song title. haha. kalau tak mesti tajuk blog ni dah lame kena kantoi by me..hehe..

happy anniversary to you! oops..i mean to the blog! yeah!=) (sambut sorang2 jer keee...??) LOL=p

slumbeRAJA Monday, December 1, 2008 at 9:37:00 AM GMT+8  

wah 4 tahun dh bro. dasat la. blog saya baru 4 bulan. haha. im a newbie ^^

anis Monday, December 1, 2008 at 10:40:00 AM GMT+8  

salam
congrats... dh 4 tahun dh.. tp saya kenal blog ni bru dlm 3 4 bln... mmgla blog yg menarik hati utk di baca..sy ni cam buah cempedak diluar pagar (tsurat: sy bdak bru blaja)..bru nk kenal alam blog..kiranya blog ni ble wat panduan ke rujukan ke.. xpe kan..
n gudluck tuk exam results too...

Hilmi Hamzah Monday, December 1, 2008 at 12:13:00 PM GMT+8  

Salam bro.

First of all, congrats on your blog's fourth anniversary! It must be thrilling to be connected to the world through this amazing tool.

I love your travelogue here. Thanks for sharing those colourful experiences.

Have a great life in Dublin!

p.s. I love the song. Fauziah Latiff used to be idol hehe

muffyme08 Monday, December 1, 2008 at 10:10:00 PM GMT+8  

hi~ all the best. thnks for 'hopping' by!

wanie sk Monday, December 1, 2008 at 10:45:00 PM GMT+8  

salam,

happy 4th bfday to 'aku sebutir pasir'

n best wishes for ur results

Aina@Azila Tuesday, December 2, 2008 at 5:16:00 AM GMT+8  

memang berblogging ni best, dapat ramai kawan cyber.Kite sama2 kongsi pengalaman. Tahniah.... bukan senang nak maintain 4 tahun. Keep on blogging key.

FYI, kita sekampung tau. Siapa sangka dapat jumpa orang sekampung di dunia cyber... Akak orang Bandar Baharu Kedah, Parit buntar is the nearest town, seberang sungai jer.

suara Tuesday, December 2, 2008 at 2:14:00 PM GMT+8  

Salam kunjungan balas.
Thks sbb singgah blog kak su.
Ireland? Geng tawel ke ni? Rasa macam betul je tekaan kak su nih. Usia blog pun lebih kurang sebaya je. Bukan usia blog kak su... tapi blog tawel. :)

Blog kak su baru nak cecah usia setahun. Muda lagi, kan? Paling tidak semuda jiwa penulisnya. hehe...

PINATBATE Tuesday, December 2, 2008 at 3:47:00 PM GMT+8  

Salam Tahniah..semuga tulisan di blog ini terus memberi manfaat kepada orang lain ..teruskan menulis!

kak min Tuesday, December 2, 2008 at 5:47:00 PM GMT+8  

assalamualaikum...

i'm wife of 'dinoor'. juz drop by and i'd like to wish u n ur blog happy anniversary. good luck to ur exam. i think u should know my sister in law. "Nor Aini bt. Abdullah" medic student from Kedah, juz got married with Nisar Muhammad from Kedah also, now doing his PhD in leicester. Both of them juz got a baby boy juz before hari raya eve...

nur iryani Tuesday, December 2, 2008 at 6:45:00 PM GMT+8  

salam..
suka cara penulisan " aku sebutir pasir"
penulisan yang tulus dari hati..
moga sentiasa beri inspirasi buat pembaca.

ayu Wednesday, December 3, 2008 at 3:58:00 AM GMT+8  

Salam Jaz, happy anniversary... best tul blog ni, dapat tengok negara orang. Good luck for ur exam.

fadzlina shukri Wednesday, December 3, 2008 at 11:13:00 AM GMT+8  

tabahnye reply smua comment. mmg terserlah ketekunan ni.. =)
yup2..ske lagu fauziah latif. her voice sgt2 merdu.
gud luck with ur agenda!

err_quek Wednesday, December 3, 2008 at 8:39:00 PM GMT+8  

salam.
sorry lambat plak wish aniberseri blog ni ha...wooho!4tahonnnn daaa...
keep up mem-blogging... =)

istanbul(entry atas)...lawanyerrrr~

JHaZKiTaRo Wednesday, December 3, 2008 at 10:54:00 PM GMT+8  

To Najlaa Raihana:
aah.. itu laa tajuk dia.. ceh.. dgr lagu, tapi taktau tajuk.. apa kes?? haha.. thanx for the wish.. sambut sorang2? tak aa.. ni ramai yg kasi komen ni.. ni kira sambut ramai2 jugak aa ni.. hahaha

To arsaili:
wsalam.. thanx!!

To slumbeRAJA:
aah.. 4 thn dah.. mcm kejap je.. huhuh.. 4 bulan baru? takpe2.. keep on blogging..

To anis:
wsalam.. thanx!! baru 3-4 bulan?? its ok.. saye dulu start dgn bertatih2 jugak dulu.. hihih.. thanx for the compliments!! aah.. kalau nak mintak tolong tunjuk ajar ape2, sile2kan.. :)

To Hilmi Hamzah:
wsalam.. thanx for the wish n compliments!! ooww.. minat fauziah latif jgk eh?? hahaha... good2..

To muffyme08:
thanx!! sama2

To wanie sk:
wsalam.. thanx for the wishes!!

To Tuan Caracol:
thanx!!

To Aina@Azila:
yup.. totally agree with u.. thanx for the wish.. yup.. bukan senang nak maintain 4 thn ni.. kene ade komitmen utk menulis.. hihih.. oow.. org bandar baharu ke?? hahah.. dekat je la..

To tun izyan dalila:
thanx!!

To suara:
wsalam.. sama2.. n thanx for stopping by here.. yup.. geng Tawel.. serumah ngan dia for 2 years.. but then, die pindah rumah lain.. blog kiteorg pun hampir2 sebaya.. heheh.. baru sethn?? takpe2.. just keep on blogging n never give up.. ok??

To PINATBATE:
wsalam.. thanx!! yup.. harap2nye.. insyaAllah saya akan terus menulis

To kak min:
wsalam.. thanx for the wishes!!! nor aini? aah.. kenal2.. die dulu study kat ucd jgk.. waa.. dah dpt anak dah?? taktau pulak.. ucap tahniah kat dieorg!!

To nur iryani:
wsalam.. thanx for the compliments!!! really terharu.. :)

To ayu:
wsalam.. thanx for the wishes n compliment!!

To fadzlina shukri:
hahaha.. kalau tak reply karang ade yg kecik hati pulak.. haha.. sedapkan suara die.. thanx!!

To err quek:
wsalam.. takpe2.. masih belum terlambat.. hihih.. thanx for the wish..

~nareemwahkz you~ Saturday, December 6, 2008 at 11:51:00 PM GMT+8  

happy 4th anniversary!
gee ,, and i thought tht "aku sbutir pasir" was from a nasyid song. cis! aku salah konsep lagi :))

thani abdul aziz Sunday, December 7, 2008 at 8:48:00 AM GMT+8  

i knew it, i knew it!!! hahaha.. apa daa nasyid si N ni.. haha.. mmg salah konsep..

nway dah besar da blog nih.. semoga lagi pedas, lagi hot dari biasa! yeahhhhh!! hahaha...

Austin Wednesday, December 7, 2011 at 7:58:00 AM GMT+8  

Gosh, there is a great deal of useful information above!
Easton homes

HAKCIPTA TERPELIHARA © 2004-2011: Aku Sebutir Pasir

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP