MiSSiNG MY GooD oLD FRieNDS...

>> Thursday, October 30, 2008

OK. First of all, I shouldn’t be writing any new entry spt mana yg aku dah cakap sebelum ni. Tapi, entah kenape aku tergerak hati pulak utk menulis, sbb sewaktu aku tgh khusyuk study utk written exams next week ni, tibe2 pulak aku rindu kat kawan2 aku yg dulunya belajar kat Ireland & sekarang ni dah berada di Malaysia (ada yg dah kerja & ada yg kat Penang Medical College (PMC)). Maybe sbb dah lama sgt tak jumpe dieorg kot. Atau maybe sbb aku kesunyian kat sini. Huhuhu. I surely miss them a lot.

Sewaktu dieorg ada kat sini dulu, we did lots of things together & we really had lots of fun. Semue memori tu masih segar lagi dlm ingatan aku. Hmmm. Time really flies very fast, doesn't it? Pejam celik pejam celik, dah lebih 6 tahun dah aku kat bumi Ireland ni & I have made lots of friends, tanpa mengenal usia. Akan tetapi, setiap tahun, sorang demi sorang balik Msia for good & akhirnya tinggallah aku kat sini bersama beberapa org lain.

Seriously, aku dah tak sabar sgt nak balik Msia sekarang ni. It seems to me like there’s nothing left for me here in Ireland. My family which is everything to me & my friends who I really miss are all in Malaysia. Kadang2 tu rasa sunyi jugak kat sini. Tapi, nasib baiklah I still have friends & housemates yg best & sporting. Walaupun jarak usia kiteorg agak jauh, they are still willing to be my friends (ye, aku ngaku aku dah tua. Huhuhu). Aku tahu yg aku perlu mengorbankan rasa ego aku sbg seorg senior utk berkawan dgn dieorg ni. Lagipun, bagi aku, seniority tu sebenarnya sesuatu yg remeh. Perlu sgt ke kite berlagak/berlaku sombong sbb kite lebih tua drp org lain? As long as we respect each other, itu dah cukup bagi aku. Btul tak? Bak kata org, berkawan tak perlu mengenal usia. Btul?

OK laa. Aku pun dah taktau nak tulis ape lagi skarang ni. Aku harap sgt takde aral yg bakal melintang lagi so that aku dapat balik Msia for good bulan 12 nanti. Aku dah tak sabar nak jumpe family & kawan2 aku kat sana. Tapi, dalam pada masa yg sama, aku sebenarnye berat hati jugak nak meninggalkan kawan2 aku kat Ireland ni, especially my new housemates (1st year RCSI & TCD ppl) yg baru je tiba di bumi Dublin last month. Tak sempat nak kenal betul2 lagi. Ape2 pun, aku harap kite semue still akan dpt keep in touch. InsyaAllah. Hmm. Sekarang ni aku hanya berserah semuenye kpd Allah swt coz only He knows what's the best for me & for all of us. Dalam pd masa yg sama, aku perlu jugak berusaha. That’s for sure.

Kat bawah ni aku selitkan beberapa keping gambar bersama kawan2 lama aku yg kini dah pun berada di Msia. Kpd yg takde dlm gambar2 ni, jgn kecik hati pulak. That doesn’t mean yg aku tak rindu korang. Aku main grab je gambar2 yg ade dlm laptop aku ni. Hahaha. Ape2 pun, I really hope to see these guys in Malaysia soon. Hmm. Kalau korang perasan, I look a bit thinner dlm gambar2 ni berbanding sekarang kan? Hihihi. Well, those are the good old times. :P

p/s: Tak sabar pulak nak habis written exams jumaat depan (7 Nov). Lepas tu, boleh tgk wayang citer Quantum of Solace & beberapa lg citer lain. Yahooo!! :P



With KMBians Class of 2002


UCD+PMC Class of 2008


With classmates (Ilyasak, Aleya, Linie, Maz, Dela, Lina)


With classmates (Farid, Kucop, Manap, Coyeen)


With classmates + Jem


With classmates


With classmates (Ipin, Lan Helmy, Izzuan, Shihab) + Abadi


With classmates (Adie, Fared, Am)


With classmates (Badark, Zettie, Am, Syidah)


With classmates (Zettie, Am, Adie, Rizal)


With classmates (Adie, Rizal, Zettie, Am, Sue)


With friends


With friends


With friends


With friends


With friends


With ex-housemates (Tok Wan, Zaid, Nizam)


With ex-housemates (Acab, Yen, Nizam) + Ali


With friends (Tok Wan, Acab, Johan, Ahmad)


With travelmates (Reza, Jem)


With close friends (Jem, Shafiq Ayman)


With Jem (ex-housemate & best travelmate): now working in Hosp Batu Pahat


With Reza (ex-housemate & travelmate): now working in Hosp Melaka


With Azza (ex-housemate): now Final Year in PMC


With Hafizuddin (ex-schoolmate in MRSM Taiping): now working in Hosp Alor Setar


With Zaid (ex-housemate & ex-classmate): will be working in Hosp Muar soon


With Tok Wan (ex-housemate): now Final Year in PMC


With Acab (ex-housemate): now 4th Year in PMC


With Hanif (ex-housemate): now 4th Year in PMC


With Izzuan (ex-roommate in KMB, ex-housemate & ex-classmate): now working in Hosp Kuantan


With Raja Azmin (ex-classmate): now still waiting to be called for internship


With Abadi (ex-housemate): now 4th Year in PMC


The Triplets. Hehehe

30 buah komen:

athaaz Friday, October 31, 2008 at 12:33:00 AM GMT+8  

ala..rileks la jhaz.. we belong together! haha.. tak lamaaaa je lagi tu.. hehe.. insyaAllah.. all da best for final..

aShaBuLz Friday, October 31, 2008 at 12:56:00 AM GMT+8  

huhu...btol2....berkawan x kesah la muda ato tua...yg penting boleh masuk. thats more than enough i think..

p/s: ni ada mcm entry berbaur homesick...keh3

YuszTieY Friday, October 31, 2008 at 6:19:00 AM GMT+8  

semoga tak akan ade aral utk pulang ketanah air bulan dis nanti....kami balik duu yer...kita jumpa di mesia.....

@cu SaYaNg Friday, October 31, 2008 at 10:42:00 PM GMT+8  

hubungan persahabatan i'Allah akan kekal hingga ke akhir hayat..

fyzal Saturday, November 1, 2008 at 3:54:00 AM GMT+8  

ahhh..jhaz!!!

me too! misses all those cute memorable unforgettable moments...huhu.panjat bray, picnic all over dublin, travelling around europe, medina , bukak posa kt masjid, iftar kt ucd, g exam sama sama etc...anyway...see u after habis written nanti k... lets watch some movies. i watched the house bunny for second time with rizal. jgn jealous !!! ( as u always said) hahaa

Faisal Admar Saturday, November 1, 2008 at 11:08:00 AM GMT+8  

best sangat kan kenang balik kenangan yang lalu. ramainye kawan2 yg dah jd doc kan. bestnye! :)

nanti hospital penang ke? hehe.

silversarina Saturday, November 1, 2008 at 7:01:00 PM GMT+8  

salam,

dah nak habis exam dah, good luck..balik nanti jangan lupa ke kemaman ye .

tak tua lagi, meningkat usia je.. hehehe.

arnee Saturday, November 1, 2008 at 11:40:00 PM GMT+8  

huhuhuhu...aku faham juga.neway jhaz..all the best xm..aku doa kn ko lulus dgn cemerlang..ameeennn

Ms B Sunday, November 2, 2008 at 12:07:00 AM GMT+8  

This posting reminds me of my uni-mates too.

Anyway good luck. Hope the weather over there is much better than London.

tunazlan Sunday, November 2, 2008 at 9:40:00 AM GMT+8  

eh weh..apsal ade 3 ngko neh??

Amalina Sunday, November 2, 2008 at 8:58:00 PM GMT+8  

Salam,
All the best for your finals.

kak amal

[danial][ma] Monday, November 3, 2008 at 2:18:00 AM GMT+8  

hej! jhazkitaro...i like this:

Friends are like stars... you don't see them all the time, but you know they're up there!

... time and distance are of no importance for friendship...;-) all the best on your written exam..

cYiD Tuesday, November 4, 2008 at 7:48:00 AM GMT+8  

alah...
sket jerk lagi abang jhaz...
nanti insyaallah you'll then start missing all da cruising around lak!
hehehe...
gambatte ne with da exam!
quantum of solace is cool! enjoy it!

Muhafis Tuesday, November 4, 2008 at 2:16:00 PM GMT+8  

bile enko grad jhaz.. jgn lupe upload gmbr2 best kat dublin yek.. heheh

Fakhzan Marwan Wednesday, November 5, 2008 at 4:39:00 AM GMT+8  

i know ...exactly how you feel...everything that I love is in Malaysia...but as my bro told me, enjoy ur life everyday..

good luck jhaz...for the exams..insyaAllah..leh wat nyer..

Diamilikku Wednesday, November 5, 2008 at 8:58:00 AM GMT+8  

gud luck for ur final..
sabar sabar ehkk..
nanti leh ahh balik msia...

Y u Z z 9071 Wednesday, November 5, 2008 at 11:23:00 AM GMT+8  

x lama lagi tu...

mesti cik adik manis dah tunggu kat airport jemput cik abg dia baliks

hiks....ada ke....mandai je yuzz ni kan

welcome to Malaysia...;)

ska Wednesday, November 5, 2008 at 1:46:00 PM GMT+8  

good luck n slmt kembali ke msia!!! :D

Yard Thursday, November 6, 2008 at 1:19:00 PM GMT+8  

seronoknye dpt fly
wuhuuu
ib oh ib
y so tough ah

Asrih Arif Thursday, November 6, 2008 at 5:12:00 PM GMT+8  

UUUUUUU.... sentimental plak abg jhaz.... U better miss me when U r back in Msia! aaaaaaa

zafi Saturday, November 15, 2008 at 3:12:00 PM GMT+8  

Nice event!
Nice shots!
Very seldom to see medical student blogging! :)
Good for you!
Best of luck in ur study!

Anonymous Monday, November 24, 2008 at 9:30:00 PM GMT+8  

Weh...mana gambar aku! ORang yang setia mintak coins lepas ko balik travel...hehe...

FAHD RAZY

mr khamsani Saturday, November 29, 2008 at 2:21:00 AM GMT+8  

i really hope that your friends will have their own clinic soon..rather than makan gaji. hehe..

more benefits,means more you can offer to help people.

ridzuan Saturday, December 13, 2008 at 9:24:00 PM GMT+8  

Assalamualaikum,salam ziarah dari bumi nagaoka,japan.Semoga terus bersemangat.Sempat jugak aku bertemu dan bersua dengan ipin,kawan dan temanmu dari perak.Sungguh mesra budak2 belah eropah.kirim salamku dari jauh buatnya.wassalam.

Che' Ab Thursday, December 18, 2008 at 7:26:00 PM GMT+8  

cayala jhaz. ramai gila peminat ko. aku rindu ko gak!!
acabeire someidea

HAKCIPTA TERPELIHARA © 2004-2011: Aku Sebutir Pasir

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP