BuLaN RaYa...

>> Monday, December 05, 2005



Hehe. Dah lame gile tak menulis. Ni aku nak cerite sikit pengalaman aku di bulan raya, selepas hari raya pertama. Actually, kat Dublin ni raya lagi meriah drp raya kat Malaysia. Mane taknye, kalau kat Malaysia, open house yg aku pergi boleh dikira & selalunye dibuat pd raya pertama sampai keempat jek. Tapi kat Dublin ni, lain pulak. Sampai akhir bulan Syawal pun tak berhenti org buat open house. Jemputan yg aku terima agak banyak jugak la. Tapi aku cuma sempat pergi ke beberape open house jek. Sorry la kat tuan2 rumah yg aku tak pergi yek. Bukan sengaje taknak pergi. Tapi ade aral yg melintang. Heh.

Antara open house yg sempat aku pergi ialah open house rumah Shaz, Faradish, Mizerq, Muna, Abadi & beberape lagi. Thanx korang!! Makanan yg korang masak mmg sedap gile. Then, ade jugak sambutan besar2an yg dianjurkan oleh Malaysian Embassy kat Astra Hall, Belfield. Actually, ni adalah first time Malaysian Embassy buat sambutan kat Astra Hall. 3 thn sebelum ni, sambutan dibuat kat kediaman duta. Tapi kediaman duta tu dah dijual sebenarnye & duta baru masih lagi belum dpt kediaman baru. Sbb tu kot die buat sambutan tu kat Astra Hall je. Tak berape meriah sgt la sebenarnye kalau nak dibandingkan dgn tahun2 sebelum ni. Aku pun taktau kenape. Mungkin sbb aku dah biase sambut kat kediaman duta kot. Heh.

Open House Rumah Mizerq
Open House Rumah Mizerq


Sambutan Hari Raya di Astra Hall, Belfield
Sambutan Hari Raya di Astra Hall, Belfield


Classmates aku di Astra Hall, Belfield
Classmates aku di Astra Hall, Belfield

Lepas tu, next weeknye pulak, on Sunday, turn rumah aku (218) pulak buat open house. Kiteorg ramai2 masak sate, mee kari & soto. Penat gile nak siapkan semue bende tu mlm sebelum open house. On the day open house tu, mmg ramai gile la yg datang. Mcm tak cukup tangan je aku & beberape lagi housemates aku hidangkan makanan2 tu kat tetamu2 yg datang. Start pukul 12 tgh sampailah 7 mlm. Pehh. Walaupun penat, tapi hati tetap happy sbb org kate kalau ramai tetamu dtg, tu tandanya rezeki akan dtg melimpah2. Heh. InsyaAllah.

Tetamu2 Sewaktu Open House 218
Tetamu2 Sewaktu Open House 218


Sempat Berposing Sewaktu Hidangkan Makanan
Sempat Berposing Sewaktu Hidangkan Makanan


Lagi Tetamu2 Yg Datang
Lagi Tetamu2 Yg Datang

Then, in 2nd week raya pulak, ade lagi sambutan hari raya kat Astra Hall yg dianjurkan oleh IMAM EIRE pulak. Ni adalah 2nd time IMAM EIRE buat majlis ni. Ramai jugak la yg dtg. Sambutan cukup hangat. Tapi aku rase, last year (1st time) punye lagi meriah. Huhuh. Taktau le kenape. Aku rase raya tahun ni mcm ade yg tak kena. Wallahu 'Alam...

Sambutan Raya Anjuran IMAM kat Astra Hall
Sambutan Raya Anjuran IMAM kat Astra Hall


Azza & Johann Sbg Pengerusi Majlis. Well done guys..
Azza & Johann Sbg Pengerusi Majlis. Well done guys..


Bersama Ezzad & Nuzul
Bersama Ezzad & Nuzul


Sketsa Yg Mantap Oleh Abu, Tok Wan & Ariff
Sketsa Yg Mantap Oleh Abu, Tok Wan & Ariff


Bergambar Kenangan Sebelum Beransur Balik
Bergambar Kenangan Sebelum Beransur Balik


Bergambar Kenangan Bersama Classmates UCD
Bergambar Kenangan Bersama Classmates UCD

2 buah komen:

saraharolds4821 Thursday, January 12, 2006 at 3:25:00 PM GMT+8  

I read over your blog, and i found it inquisitive, you may find My Blog interesting. My blog is just about my day to day life, as a park ranger. So please Click Here To Read My Blog

http://www.juicyfruiter.blogspot.com

Anonymous Monday, March 4, 2013 at 9:37:00 AM GMT+8  

valium online valium zyprexa - cheap valium online no prescription

HAKCIPTA TERPELIHARA © 2004-2011: Aku Sebutir Pasir

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP