SaLaM aiDiL aDHa 1429H

>> Monday, December 08, 2008



Di kesempatan ini, aku ingin mengucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Aidil Adha buat semua pengunjung blog 'Aku Sebutir Pasir' yg beragama Islam. Semoga Hari Raya Aidil Adha thn ni akan lebih bermakna buat kita semua. Hmmm. Tiba2 aku terfikir, bile laa agaknya aku akan dpt menjejakkan kaki di rumah Allah di Mekah sana. Teringin sgt hati ini utk melihat dgn mata sendiri rumah suci tersebut. Moga aku akan dipanjangkan umur supaya dapat berpeluang menjadi tetamu-Nya suatu hari nanti...

Oh ye. Sebenarnye, aku baru saje pulang dari 3 hari bercuti di Malta (4-6 Dec), sebuah negara kepulauan yg terletak di tengah2 Laut Mediterranean. Saiz negara ni kecil sahaja. Ianya terdiri drp 7 buah pulau. 2 pulau yg utama & yg bersaiz besar adalah pulau Malta & pulau Gozo. Ibu negaranya adalah Valetta. Kerana lokasinya yg terletak di tgh2 Laut Mediterranean, iklimnya agak panas berbanding negara2 lain di Europe. Kat bawah ni aku selitkan beberapa keping gambar yg diambil sewaktu aku kat sana. InsyaAllah, bila2 nanti aku akan ceritakan pengalaman aku kat sana. Malta ni mmg agak unik sebenarnya. :)



Peta kedudukan negara Malta


Peta negara Malta





























23 buah komen:

arsaili Monday, December 8, 2008 at 11:40:00 AM GMT+8  

salam eid ul adha ..hidup ini penuh pengorbanan..semoga dipermudahkan

BaruKisu Monday, December 8, 2008 at 12:49:00 PM GMT+8  

salam aidiladha...

rajin sungguh saudara jhaz berjalan! Huh!

anjut Monday, December 8, 2008 at 5:01:00 PM GMT+8  

salam eid!bukan main seghonok berjalan?wakakaka!bagsu, jauh perjalanan luas pemandangan...

aiSyaLiciOus Monday, December 8, 2008 at 6:10:00 PM GMT+8  

SALAM AIDILADHA...xsaba nak tau al-kisah nyer MALTA...i'm waiting for the post k...keep it up...

Fakhzan Marwan Tuesday, December 9, 2008 at 2:31:00 AM GMT+8  

wah! best nyer!

Selamat HAri raya Aidiladha, Eid Mubarak!

Faiza Tuesday, December 9, 2008 at 10:24:00 AM GMT+8  

Selamat Hari Raya Aidiladha Jhaz...:-)

afa Tuesday, December 9, 2008 at 10:58:00 AM GMT+8  

Salam...
Thx for visiting so i balas balik la kunjungan u...wah seronok berjalan...nt sure wat camera u using but since u ada peluang snap gambar kat tmpt org u may wan to get DSLR camera. Pasti berbaloi...

TokMa Tuesday, December 9, 2008 at 2:38:00 PM GMT+8  

Salam jhaz, tokma baru dua kali dapat pergi ke Baitullah, Mekkah Al-Mukaramah. Jhaz akan tau perasaan jhaz sendiri bila sudah berada dihadapan Kaabah. Menakjubkan sekali. Tak dapat nak diceritakan dengan perkataan, hanya diri kita sendiri yang tahu. Pergilah jhaz, tokma doakan semoga Allah perkenankan impian jhaz untuk mengadap rumah Nya diusia muda ini. InsyaAllah!!!!! amin.
(psssttt...dalam gambar kat Malta kali ni..nampak seperti jhaz 'put on weight', pipi adaa sikit tembam aa!! atau sebab camera tu yang rosak, heheheheheh)

SiS-lin Tuesday, December 9, 2008 at 3:36:00 PM GMT+8  

salam aidil adha bt jhaz dn semua yg berada d sana..salam pengorbanan...

zany Wednesday, December 17, 2008 at 9:14:00 AM GMT+8  

salam eid ul adha, tak terlambatkan,
maal hijrah pun makin hampir, semoga kehidupan kita semua seterusnya dalam peliharaanNya. Tahun baru azam pun baru.

mimiqt Sunday, December 21, 2008 at 2:24:00 PM GMT+8  

merry christmas !(tetibe:P)

nice blog. huhuuuhu..selamat bercuti.

shahril aley Monday, January 5, 2009 at 2:02:00 AM GMT+8  

bestnye bro dapat jejalan time belajar ni
ermmm bile nak pulang malesia ni?
atau nak menetap kat dublin?

Muhafis Thursday, January 8, 2009 at 9:33:00 PM GMT+8  

cantik betul pmndangan di malta eh.. subhanallah.. bile nak grad nie, batul bro lec ak ckp.. study oversea taksusah sgt nak score, n best dpt melancong.. =)

Asmida Tuesday, January 13, 2009 at 7:47:00 AM GMT+8  

salam,

makasih jenguk blogku yg tak seberapa tuh. waa...cantik gambar2 kat atas nun. jumpa lagi.

ASLIsmail Monday, January 26, 2009 at 11:33:00 PM GMT+8  

salam ,

smua gmbr cantiq banget lah , rasa x puas hanya melihat , seakan mau hadir di sana jua...:)

Mustaffa Friday, January 30, 2009 at 1:40:00 PM GMT+8  

Salam dari Sabah,

Baguslah blog saudara.. banyak info!

redhuans Monday, April 27, 2009 at 4:11:00 PM GMT+8  

Help us to spread the message

IMAM Cambodia Relief Mission 2009 would like to ask for your kindness to help us to spread the message of our fundraising. The message needs to be widely spread and it needs to get across the border in order for us gain as much funding as we can. We are calling for all bloggers to join hands to promote our good will of ‘Enlightening the hopes of Cambodia’. There are a few simple steps that you can do to help us promoting the good cause. Please kindly follow the step.

1. Please make a new entry of CRM09 Official Poster in your own personal blogs. You can copy the photobucket html here and make a new post regarding our Official poster: Please click

http://s687.photobucket.com/albums/vv239/redhuans/?action=view&current=camb2.jpg

Then, copy the HTML code provided in the right side bar of the screen and paste it in your new post.

If the picture is too big for your blog scale, resize the poster to fit your blog perfectly.

2. Help us to put CRM09 Official Banner in the side bar of your blog and link the banner straight to our official site, http:/crm09.blogspot.com. Just open the link of our banner at this address

http://s687.photobucket.com/albums/vv239/redhuans/?action=view&current=cambbanner1.jpg

Then copy the Direct Link provided on the right side bar of the screen and put it up on your blog.

3. Then you can spread the message to your friend bloggers for them to hel us to spread the message as well. Just copy this text and paste it on their comments box.

Thank you so much for your effort in helping us to make the life of others in much of a better state. Our little effort will bring a huge impact on others. May God reward your deed in this life and in the Hereafter. Thank You.



For more info, please visit http:/crm09.blogspot.com

HAKCIPTA TERPELIHARA © 2004-2011: Aku Sebutir Pasir

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP