a TRiBuTe To aBaDi SuFaaT

>> Monday, February 25, 2008

Abadi Sufaat. Sape yg tak kenal nama ni, maka dia bukanlah warga Malaysia di Ireland. Abadi tiba di Dublin, Ireland pd thn 2003 & Sabtu lepas, tepat pukul 6.40 pagi, dia telah meninggalkan bumi Dublin buat selama2nya utk menyambung clinical years di Penang Medical College. Aku & beberapa lagi pelajar Malaysia yg lain berasa agak sayu jugak sebenarnya sewaktu menemani pemergiannya di Dublin Airport hari tu. Dia tak menunjukkan perasaan sedih di hadapan kami. Tapi, aku yakin, dalam hati dia, mesti dia sedih nak meninggalkan bumi Ireland yg merupakan satu fasa hidupnya yg amat berharga. Malam sebelum pemergiannya, kami telah mengadakan majlis perpisahan utknya. Ramai yg datang, menunjukkan yg ramai org menghargai kehadirannya di bumi Dublin ini.

Kepulangannya ke Malaysia menyebabkan pelajar2 Malaysia di Ireland kehilangan permata yg sgt2 berharga. Sepanjang dia berada di bumi Ireland ni, dia telah byk menyumbang jasa kpd byk persatuan pelajar spt Persatuan Pelajar Islam Malaysia Ireland (PPIMI), Federation of Student Islamic Societies in the UK and Ireland (FOSIS), Islamic Societies (ISOC) & banyak lagi. Abadi bukan saja terkenal di kalangan pelajar Malaysia, tapi jugak di kalangan pelajar2 dari negara2 lain kerana keaktifannya.

He is also called 'the guy with thousand talents' as he can do all things that u ask him to do. He can organise events, he can be the chairman, he can do technical stuffs, he can take beautiful photos and he can even sing! Eventhough he was busy doing all those kind of extracurricular stuffs, he can still manage to excel in his studies. That what makes me envy him so much coz I'm totally not able to be like him.

I actually know him since his first year in Dublin, but we were not that close coz we were in different universities, in different batches and in different houses. I only get to know him better after he moved into my house last year in September. 5 months is really a very2 short time, but I appreciate every moment I spent with him. He's indeed a cool and down to earth kind of guy with nice smile. He never shows in anger no matter how u try to get on his nerves. He will forever keep on smiling. OMG. How is he able to do that?? Well. That what makes him special.

Ape2 pun, kami di Ireland sentiasa mendoakan kejayaannya. I'm looking forward to meet him again in Penang coz some of my stuffs are with him. I shipped a few things to Malaysia using his shipping boxes. Hehehe.

Aku pun dah nak balik Malaysia buat selama2nya bulan June nanti (insyaAllah). Tinggal lebih kurang 4 bulan saje lagi utk aku habiskan sisa2 hidup aku di bumi Ireland ni. Kejap betul rasenye. Hmmm. Macam mana la perasaannya meninggalkan Ireland nanti ye?? Wallahu 'alam...


me n Abadi di Hari Raya October 2007



Sewaktu di Dublin Airport

3 buah komen:

Anonymous Monday, March 4, 2013 at 8:28:00 AM GMT+8  

valium diazepam purchase valium online no prescription - buy roche valium online uk

Anonymous Saturday, May 18, 2013 at 6:36:00 AM GMT+8  

ada x fb abadi sufaat.. :)

Anonymous Saturday, May 18, 2013 at 6:37:00 AM GMT+8  

saya dh lama mencari dye..dye fasilitator sy dlu..:)

HAKCIPTA TERPELIHARA © 2004-2011: Aku Sebutir Pasir

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP